Nu ska jag göra något riktigt spännande. Där jag får tänka till, tänka nytt och utmana mig själv!

Det började med att en tidigare deltagare från den vanliga Kreativ Retorik-kursen hörde av sig och frågade om jag inte hade en kurs som kunde passa hennes 11-årige son. Det hade jag inte, men jag googlade runt lite för att se vad jag kunde rekommendera. Lättsamma, roliga kurser för alla som vill hitta större trygghet och glädje när de presenterar i skolan. Något som kan ta vid när det skolan gör inte räcker. Jag hittade ingenting.

Jag föreläser mycket i skolor om studieteknik, minne och kreativitet. Det blir ju så mycket enklare om man lär sig allt det från början. Samma sak gäller retoriken. Tänk vad mycket enklare livet blir om man tidigt lär sig att känna sig helt trygg när man talar inför en grupp. Och att ha kul när man gör det! Jag vet att skolorna jobbar mer och mer med det här, men det är långt ifrån tillräckligt för alla. Det är för lite tid och för stora grupper.

Så tillsammans med min tidigare kursdeltagare satte vi ihop en kurs i kreativ retorik för barn. En lekfull blandning av improvisationsteater, enkel retorik och nervositet-hantering. Kanske är detta något vi kan göra i samarbete med skolor så småningom?

Extra kul är det när jag, som pratar så mycket om att tänka nytt, utmana och överraska sig själv, verkligen får göra det själv också. Det här är en utmaning. Och jag ser verkligen fram emot den. Det här känns riktigt, riktigt roligt!

Känner du någon som vill gå kursen finns den här: Kreativ retorik för barn