En inspirerande föreläsning om hjärnan på jobbet

Få en helt ny förståelse för kreativitet, motivation, fokus och hjärnans belöningssystem

Seminariet kan ges på plats eller digitalt. 

Gabriella Wejlid - föreläsare hjärnan
070-776 27 80
gabriella@huvudsidan.se

Välkommen till ett seminarium som ger energi, skratt, aha-upplevelser och helt nya tankar!

Gabriella Wejlid är en inspirerande föreläsare som har skrivit flera böcker om hur hjärnan fungerar, bland annat ”Mycket Hjärna” och ”Ja tack, hjärna!”. Hon visar hur vi kan träna vår kreativitet, hitta vårt fokus, öka motivationen och få hjärnan att göra lite mer som vi vill.

”Jag vill att alla ska gå ifrån seminariet med en helt ny förståelse för den egna hjärnan, med inspiration, glädje och energi, och med användbara metoder att ha nytta av i arbetet och vardagen.”

Gabriella Wejlid

En aktiv och inspirerande föreläsning

Det här är ett aktivt seminarium med mycket övningar, skratt och nya insikter. Seminariet ger en helt ny förståelse för hur hjärnan fungerar och hur vi får den att göra lite mer som vi vill.

Seminariet kan anpassas efter era behov, och vi kan bland annat titta på:

Distansarbete och hybridarbete

Hur hittar vi kreativitet, motivation och gemenskap när vi arbetar helt eller delvis på distans? Hur tar vi tillvara möjligheterna när vi är tillbaka på jobbet efter en period av distansarbete? 
(Läs mer på föreläsare distansarbete och hybridarbete)

Öka kreativiteten

Stärk förmågan att tänka helt nytt! Vi ser vad kreativitet är och hur man kan plocka fram sin kreativitet just när man behöver den. Vi gör praktiska övningar som sätter fart på idéflödet, skapar nya tankebanor och hittar helt nya lösningar och möjligheter.
(Läs mer på föreläsare kreativitet och lateralt tänkande)

Hitta fokus

När vi arbetar fokuserat blir vi mer effektiva, känner större arbetsglädje och upplever mindre stress. Men hur hittar vi fokus när vi så lätt blir avbrutna och distraherade? Hur tränar vi upp vår förmåga att fokusera och vilka verktyg kan vi ta hjälp av?

Anpassa jobbet efter hjärnan

Hur lägger man upp arbetet för att hjärnan ska må bra, utvecklas och prestera? Hur hittar man balans? Hur tar man smarta pauser som ger hjärnan riktig återhämtning? Hur planerar man dagen för att hjärnan ska fungera som bäst?

Välja vanor

Våra dagliga vanor påverkar vårt arbetssätt, vår hälsa och vår stressnivå. Ofta vet vi vad vi skulle behöva ändra för att må och prestera bättre. Men hur ändrar vi våra vanor? Vilka sätt fungerar, hur bygger vi om hjärnans mönster och vilka knep kan vi använda?

Motivation och hjärnans belöningssystem

Hur tar man hjälp av hjärnans belöningssystem för att öka sin arbetsglädje och motivation? Vi ser vad skillnaden är mellan yttre och inre motivation, och hur vi själva kan sätta fart på båda för att ha roligare på jobbet och nå dit vi vill!


Kommentarer från utvärderingar:

  • Jätteintressant. Många nya tankebanor!! Roligt.
  • Ovanligt intressant. Intressant att lyssna och göra övningar. Lagom blandning, bra övningar!
  • Mycket intressant! Och nyttigt. Bra att det var lättsamt samt genererade en bra stämning i gruppen.
  • Bra start på veckan. Att lära sig tänka i nya banor, att inte köra i samma hjulspår. Se framåt med nya idéer, inget är omöjligt!
  • Bra föreläsning med många skratt!
  • Tack! Alla var supernöjda och pratade om hur bra eftermiddagen igår var även idag! Vi hade också vår roligaste middag någonsin, det berodde säkert till viss del på all energi som släpptes lös under ditt pass! Så tack igen!

Nöjda uppdragsgivare är bland andra:

ABB
Chalmers
Institutet för chefsutveckling
AMF
Avega Group
Trygg Hansa

TeliaSonera
Länstrafiken Mälardalen
SIDA
Göteborg Stad
Tullverket
Oatly AB

Svenskt Näringsliv
Volvo
Ung företagsamhet
KompetensMässan
Nobina
Uppsala universitet

föreläsare Gabriella WejlidFöreläser om kreativitet

Gabriella Wejlid är en av Sveriges mest erfarna föreläsare inom hjärnträning. Hon har i 10 års tid utbildat företag, kommuner och organisationer i hur man tänker nya tankar, hittar möjligheter och tränar upp de funktioner i hjärnan som man vill träna upp. 

Vill du veta mer? Hör av dig så kan vi diskutera ett upplägg som passar er!

Gabriella Wejlid
070-776 27 80
gabriella@huvudsidan.se

Logga Skillspartner

Samarbetar med Skillspartner talarförmedling

Talarföreningen NSA
Medlem i NSA Sweden - Föreningen för professionella föreläsare och moderatorer.