Efter att ha skrivit flera vanliga böcker om hjärnträning, ville jag skapa en helt interaktiv bok där texterna varvas med övningar och spel. Resultatet blev Hjärnboken.se.

Hjärnboken används på en vanlig dator och går igenom ämnena minne, arbetsminne, kreativitet och hjärnan. Texterna är korta och inspirerande så att det ska gå lätt att läsa på skärmen, och när man har lärt sig något nytt får man direkt chansen att prova sina kunskaper. Man kan också spara sina resultat, se hur man utvecklas och tävla mot sig själv. Boken är fylld av övningar i att exempelvis komma ihåg namn, siffror och ord, och spel som tränar upp arbetsminne och kreativitet.

Idag använder ca 500 personer hjärnboken och jag har fått mycket positiv respons från både användare och recensenter, som tycker att formatet gör att det blir både roligare och effektivare än att läsa en vanlig bok.

Skrivet om Hjärnboken:

Systemet är snabbt, det blir kvickt riktigt roligt – och man märker genast att det händer något i skallen. Skillnaden i effektiv inlärning mellan den vanliga bokens exempel och det e-boken erbjuder är nästan överväldigande” – Tidningen Året Runt

Boken alla borde ha!” – Tidningen Aktiva

Hjärnboken kostar som en vanlig bok, 249 kr inklusive allt. Du kan läsa mer och beställa på www.hjarnboken.se