Medborgarskolans kurs i duvmatning är helt underbar. Tyvärr är det en skämtkurs, som del i deras tävling ”Hitta plojkursen”. Men det visade sig att kursen fick riktigt många anmälningar. Den hade alltså kunnat fungera på riktigt, om någon hade vågat genomföra den på riktigt!

Men hur skulle den kunna fungera? Inte behöver man väl lära sig att mata duvor på kurs! Idén är vansinnig – om man tycker att Medborgarskolan är ett utbildningsföretag. Men perspektivet blir helt annorlunda om man ser Medborgarskolan som ett företag i den sociala branschen. Vi går ju inte på kvällskurser bara för att lära oss saker. Vi gör det lika mycket för att träffa likasinnade, lära känna nya vänner eller kanske hitta en ny partner. I det perspektivet är det ju faktiskt inte alls fel med en duvmatarkurs.

Det kan alltså vara en intressant att fundera över vilka branscher man är i egentligen. Det kan ge en hel del oväntade idéer!

Här är Medborgarskolans presentation av kursen:
Vi lär oss bryta bröd i lämplig storlek och kasta utan att träffa duvorna i huvudet. Vi tränar in duvornas läten, huvudrörelser och stirrande blick för att smälta in och våga oss närmare. Öva gärna hemma framför spegeln. Du lär dig locka duvan att äta direkt ur handen. Eget bröd medtages.

Kursledare Olle Dufva