Föreläsare Studieteknik

När vi förstår hur hjärnan och minnet fungerar kan vi ta in kunskap på ett helt nytt sätt. Studierna blir snabbare, roligare och mer effektiva.

Seminariet i studieteknik vänder sig till högstadie- och gymnasieskolor, universitet och andra utbildningar som vill ge sina studenter bästa möjliga förutsättningar!

Gabriella Wejlid - föreläsare studieteknik
070-776 27 80
gabriella@huvudsidan.se

Gabriella Wejlid är en uppskattad föreläsare som tillsammans med kollegan Jenny Åkerman skrivit böckerna ”Ja tack, hjärna!”, ”Mer än hjärna!” och ”Goda Hjärningar” samt skapat den interaktiva e-boken ”Hjärnboken.se”.

“Jag vill att alla ska gå ifrån seminariet med en helt ny förståelse för den egna hjärnan, med inspiration, glädje och energi, och med användbara metoder att ha nytta av i arbetet och vardagen.”

Gabriella Wejlid

Inspirerande seminarium om studieteknik

Seminariet ger en helt ny förståelse för hur hjärnan och minnet fungerar, och hur man studerar smartare och roligare. Seminariet kan vara 1-3 timmar och innefatta bland annat minnesstrategier, anteckningsteknik och kreativitet. Teori varvas med praktiska övningar.

Exempel på innehåll:

  • Hur man enkelt memorerar fakta, termer och siffror
  • Hur man läser och antecknar smart
  • Hur man tränar sitt arbetsminne och sin koncentrationsförmåga
  • Hur man anpassar studierna efter sig själv och sitt minne
  • Hur man planerar studierna för att arbeta effektivt.
  • Hur man brainstormar med sig själv eller i en grupp och skapar ett bra underlag för en text, rapport eller muntlig framställning.

När passar en föreläsning i studieteknik?

Seminariet kan anpassas till högstadium, gymnasium, vuxenutbildning, universitet eller andra högre utbildningar. Alla har glädje och nytta av att kunna använda sin hjärna och sitt minne mer effektivt!

Kommentarer från utvärderingar:

  • ”Väldigt intressant! Kommer använda teknikerna.”
  • ”Mycket intressant. Bra upplägg med roliga exempel som jag kommer ihåg. Inspirerande föreläsare.”
  • ”Mycket bra. Bra struktur och balanserad nivå. Kanonbra med tekniker och övningar!”
  • ”Skulle gärna lyssna i två timmar till”

föreläsare Gabriella WejlidFöreläser om kreativitet

Gabriella Wejlid är en av Sveriges mest erfarna föreläsare inom hjärnträning, minne och studieteknik. Hon har i 10 års tid utbildat företag, kommuner och skolor i hur man tänker nya tankar, hittar möjligheter och tränar upp de funktioner i hjärnan som man vill träna upp.

Vill du veta mer? Hör av dig så kan vi diskutera ett upplägg som passar just er.

Gabriella Wejlid
gabriella@huvudsidan.se
070-776 27 80