Inspirerande föreläsare i distansarbete och hybridarbete

Hur skapar vi de bästa förutsättningarna för kreativitet, motivation och arbetsglädje?

Välkommen att boka en föreläsning som ger nya insikter om hjärnan och distansarbete!

Gabriella Wejlid är en inspirerande föreläsare som har skrivit flera böcker om hur hjärnan fungerar, bland annat ”Mycket Hjärna” och ”Ja tack, hjärna!”. Hon har i 15 års tid föreläst om kreativitet, hjärnträning, fokus och motivation. Nu visar hon hur vi kan få ut bästa möjliga av distansarbete och hybridarbete. Hur hittar vi kreativitet och motivation? Hur fyller vi behovet av gemenskap? Och hur hanterar vi nya former av distraktioner?

”Jag vill att alla ska gå ifrån seminariet med en helt ny förståelse för den egna hjärnan, med inspiration, glädje och energi, och med användbara metoder att ha nytta av i arbetet och vardagen.”

Gabriella Wejlid

En inspirerande föreläsning med nya insikter!

Att arbeta på distans kan ge stora fördelar, som minskad restid och större fokus. Men på arbetsplatsen har vi större möjligheter till kreativitet och gemenskap. Hur skapar vi det bästa av båda världar? Vilka uppgifter passar att göra från arbetsplatsen och vad passar bäst att göra hemifrån? Hur sätter vi fart på kreativiteten de dagar vi inte spontanpratar med kollegor? Och hur skapar vi en gemenskap som ger motivation, energi och arbetsglädje?

Seminariet kan hållas på plats hos er eller digitalt via tex Zoom, Teams eller Skype och anpassas efter era behov. Vi kan bland annat titta på:

Öka kreativiteten

Stärk förmågan att tänka helt nytt! Vi ser vad kreativitet är och hur man kan plocka fram sin kreativitet just när man behöver den. Vi ser hur man sätter fart på idéflöde och inspirationskickar, både där man spånar själv och genom att i rätt fas diskutera med andra.

Hitta fokus

När vi arbetar fokuserat blir vi mer effektiva, känner större arbetsglädje och upplever mindre stress. Men hur hittar vi fokus när vi så lätt blir distraherade? Vi ser hur vi tränar upp vår förmåga att fokusera, hur vi hanterar inre och yttre distraktioner och vilka verktyg vi kan ta hjälp av.

Skapa gemenskap

Att känna gemenskap, att arbeta mot gemensamma mål och få feedback är viktiga delar för vår motivation. Hur hanterar vi dessa behov när vi distansarbetar? Och hur hanterar vi individuella skillnader kring hur mycket och på vilket sätt vi vill ha kontakt?

Tydliga mål och riktlinjer

Hur vi skapar gemensamma och individuella mål för att ge riktning, struktur och rätt prioriteringar.

Motivation och hjärnans belöningssystem

Hur tar man hjälp av hjärnans belöningssystem för att öka sin arbetsglädje och motivation? Vi ser vad skillnaden är mellan yttre och inre motivation, och hur vi själva kan sätta fart på båda för att ha roligare på jobbet och nå dit vi vill!


Kommentarer från utvärderingar:

  • Jätteintressant. Många nya tankebanor!! Roligt.
  • Ovanligt intressant. Intressant att lyssna och göra övningar. Lagom blandning, bra övningar!
  • Mycket intressant! Och nyttigt. Bra att det var lättsamt samt genererade en bra stämning i gruppen.
  • Bra start på veckan. Att lära sig tänka i nya banor, att inte köra i samma hjulspår. Se framåt med nya idéer, inget är omöjligt!
  • Bra föreläsning med många skratt!
  • Tack! Alla var supernöjda och pratade om hur bra eftermiddagen igår var även idag! Vi hade också vår roligaste middag någonsin, det berodde säkert till viss del på all energi som släpptes lös under ditt pass! Så tack igen!

Nöjda uppdragsgivare är bland andra:

ABB
Chalmers
Institutet för chefsutveckling
AMF
Avega Group
Trygg Hansa

TeliaSonera
Länstrafiken Mälardalen
SIDA
Göteborg Stad
Tullverket
Oatly AB

Svenskt Näringsliv
Volvo
Astra Zeneca
Axfood
Nobina
Uppsala universitet

föreläsare Gabriella WejlidFöreläser om kreativitet

Gabriella Wejlid är en av Sveriges mest erfarna föreläsare inom hjärnträning. Hon har i 10 års tid utbildat företag, kommuner och organisationer i hur man tänker nya tankar, hittar möjligheter och tränar upp de funktioner i hjärnan som man vill träna upp. 

Vill du veta mer? Hör av dig så kan vi diskutera ett upplägg som passar er!

Logga Skillspartner

Samarbetar med Skillspartner talarförmedling

Talarföreningen NSA
Medlem i NSA Sweden - Föreningen för professionella föreläsare och moderatorer.